MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK
BÖLÜMÜNDEN MEZUN OLDUKTAN SONRA
NELER YAPABİLİRİM?

Moleküler Biyoloji ve Genetik

Yaşam bilimleri ve biyoteknolojideki araştırmalar ve yeni buluşlar, İnsan Genomu Projesi’nin tamamlanması ve hızlı gelişen enformatik teknolojileri biyoloji eğitimini etkiliyor, yeni paradigmalar ve ihtiyaçlar ortaya çıkarıyor. Günümüzde kusurlu genlerin hastalıklarda nasıl rol oynadığı konusunda edinilen bilgilere dayanarak yeni nesil tedavi yöntemleri geliştiriliyor ve ilaç tasarımında da bir devrim gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda araştırmacılar, geleneksel deneme yanılma yöntemi yerine gen dizilimi ve protein yapısının işlevlerini esas alan yeni ilaç sınıfları oluşturuyorlar. Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, bu ve benzeri “yeni biyoloji” ihtiyaçlarını karşılamak üzere kuruldu. Bölümün eğitim programı molekül, hücre ve organizmalar arasındaki karmaşık etkileşimi ve bu etkileşim sonucunda oluşan yapıların özelliklerini tanımlamayı amaçlayan dersleri kapsıyor. Bölümün disiplinlerarası araştırma ve uygulama odaklı olması, mezunlar için sanayide çok kapsamlı istihdam olanakları yaratıyor. Gıda, ilaç, sağlık, çevre, enerji ve tarım mezunların çalışacakları sektörlerin başında geliyor.

Koç Üniversitesi Youtube Kanalı’nda!

BİR AKADEMİSYEN BAKIŞ AÇISI
İLE MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK BÖLÜMÜ:

Dr. Öğr. Üyesi Gülayşe İnce Dunn

Biyolojik bilimlerin uygulama alanları her geçen gün genişliyor. Bunu, özellikle temel tıbbın giderek moleküler biyoloji alanına kaymasıyla gözlemleyebiliyoruz. Artık hastalıkların teşhis ve tedavisinde yeni yöntemlerin geliştirilmesi moleküler biyologların bulgularına dayanılarak yapılıyor. Moleküler biyoloji araştırmaları sayesinde insan hücresinin nasıl işlediğini en küçük detayına kadar öğrenebiliyoruz. Koç Üniversitesi’ndeki araştırma grubumla yavrularda sinir sistemi gelişimi ve zekâ geriliği, öğrenme bozuklukları gibi gelişimsel aksaklıkların moleküler ve genetik temellerini araştırıyoruz. Bölümümüzden mezun olanlar akademik kurumlar, endüstri, ilaç sanayii ve sağlık sektörü alanlarında başarılı bir şekilde kariyerlerini sürdürebiliyorlar.

BİR MEZUN GÖZÜNDEN
MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK:

Melis Çelik
Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü-Psikoloji Bölümü Çift Anadal 2018 Mezunu

Koç Üniversitesi’nde sunulan birçok imkân, kendinizi ve hangi alana yönelmek istediğinizi lisans yıllarınızda anlamanızı sağlıyor. Work-Study sayesinde daha lisans öğrencisiyken tam donanımlı laboratuvarlarda çalışma imkânı, etkili öğrenci-öğretim üyesi ilişkisi, disiplinlerarası eğitim ve araştırma olanakları, Kariyer Gelişim Merkezi’nin etkili yönlendirmeleri sayesinde Koç Üniversitesi iyi bir eğitim vermenin yanı sıra, uluslararası niteliklere uygun tam donanımlı bir insan yetiştirmeyi amaçlıyor. 1. sınıftan beri Moleküler Biyoteknoloji ve Biyolojik Saat Laboratuvarı’nda, Work-Study öğrencisi olarak çalışmalarda yer aldım. Bu deneyim, temel moleküler biyoloji tekniklerini uygulayarak bilimsel araştırmaların bir parçası olma fırsatı sağladı bana. Koç Üniversitesi’nin özgün çift anadal programı sayesinde Psikoloji okumaya da başladım. Bu, disiplinlerarası çalışma disiplini kazanmamı ve farklı bakış açıları edinmemi sağladı. Sadece bilimin değil, çeşitli kulüp aktiviteleri ve sanat faaliyetleri sayesinde sosyal dünyanın kapılarını da size açan Koç Üniversitesi, kendinizi tanıyıp her anlamda geliştirmeniz ve hayallerinizi gerçekleştirmeniz için hiç kuşkusuz doğru adres.

MEZUNLARIMIZIN ÇALIŞTIĞI VE
OLASI SEKTÖR & KURUMLAR

Burada adı geçen sektör ve kurumlar Koç Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü mezunlarının halihazırda çalıştıkları ve çalışabilecekleri kurumları belirtmektedir.

null

Biyoteknoloji

AG Biyoinformatik
Abbott Diagnostik
Anatolia Geneworks
Beckman Coulter
Bayer CropScience
DiagnoSis Diagnostik
Medimiks Medical Biotechnology
Omega CRO
Onkosel Biyoteknoloji
Quiagen
Quintiles
Sentromer DNA
UNAM Institute of Materials Science and Nanotechnology

null

Gıda

Monsanto
Cargill

null

Kamu Kuruluşları

Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı
TÜBİTAK

null

İlaç

Bristol-Myers Squibb
Pfizer
Roche
Sanovel
Merck Serono
Roche Diagnostik

null

Medikal Ürünler

RTA Lab
Medimiks Medical Biotechnology

ŞİRKETLER, KURUM VE KURULUŞLAR

Burada adı geçen kurum ve kuruluşlar Koç Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü mezunlarının halihazırda eğitimlerine devam ettikleri ve/ya çalıştıkları mevcut ve olası kurum & kuruluşları kapsamaktadır.

Seçenekler bunlarla sınırlı değildir.

Şirketler

Monsanto
Abbott Diagnostik
AG Biyoinformatik
Anatolia Geneworks
Bayer CropScience
Beckman Coulter
Bristol-Myers Squibb
Cargill
DiagnoSis Diagnostik
Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı
Medimiks Medical Biotechnology
Medimiks Medical Biotechnology
Merck Serono
Omega CRO
Onkosel Biyoteknoloji
Pfizer
Quiagen
Quintiles
Roche
Roche Diagnostik
RTA Lab
Sanovel
Sentromer DNA
TÜBİTAK
UNAM Institute of Materials Science and Nanotechnology

Öğrenci ve mezunlarımız; kendi beceri ve yeteneklerini, potansiyel iş fırsatları ile birleştirmek, kariyerlerini tasarlamak ve hayata geçirmek için https://koc-csm.symplicity.com/students linki üzerinden randevu alarak Kariyer Danışmanlarımızla bire bir görüşme yapabilirler.