101 For My Career Abroad

Üniversitemizin uluslararasılaşma hedefi kapsamında, uluslararası öğrencilerimizin ihtiyaçlarını değerlendirmek üzere yaptığımız görüşmelerde gelen geri bildirimlerle; bu ihtiyaçları karşılamak için belirli bir etkinlik yapmaya karar verdik.
Bu etkinlikte; katılımcılar:
• Türkiye’de yabancı uyruklu olarak çalışmanın yasal prosedürleri hakkında bilgi edinme fırsatı yakalacak,
• Türkiye’de iş aramak ve Türk kültürüne uyum sağlamak için konusunda profesyonellerden tavsiyeler alacak,
• Mezuniyetlerinin hemen ardından Türkiye’de iş bulan uluslararası mezunların kariyer hikayelerini dinleyip, tanışma imkanı bulacak,
• Yurtdışında kariyer deneyimi olan Türk yöneticilerle tanışarak onlardan bilgi alacak.

Yabancı uyruklu öğrencilerimiz ile kurumları buluşturmayı hedeflediğimiz ve 15 Kasım 2019’da ilkini kampüsümüzde gerçekleştirdiğimiz 101 For My Career Abroad etkinliğinin 20 Kasım 2020’de ikincisini çevrimiçi olarak gerçekleştireceğiz.

2019 yılının etkinlik programını aşağıdaki + butonuna basarak inceleyebilirsiniz.

Açılış konuşmasını Kariyer Gelişim Merkezi Direktörü Tuna Dağlı’nın yaptığı 101 for My Career Abroad etkinliğini; üniversite içinden ilgili birimler, iş dünyası ve akademik hayattan yurtdışı çalışma deneyimi olan profesyonellerin katılımıyla gerçekleştirdik. Katılımcılarla;

• Türkiye’de staj / iş deneyimi için yasal prosedürlerin,
  • Türkiye’de iş arama ve kültürel uyum süreçleri ile ilgili profesyonellerden tavsiyelerin,
  • Uluslararası öğrencilikten Türkiye’de iş hayatına geçiş yapmış mezunların hikayelerinin,
  • Uluslararası iş deneyimine sahip Türk profesyonellerin deneyimlerinin paylaşıldığı seminerler sonrasında, networking kokteyli ile etkinlik sona erdi.

Sizler de Koç Üniversitesi bünyesindeki uluslararası öğrencilere ulaşmak; kurum olarak çeşitlilik stratejinize yönelik yaptığınız çalışmaları ve sunduğunuz imkanları anlatmak, Türkiye’deki kariyer deneyimlerine destek olmak ve bu 2020’de çevrimiçi olarak yapacağımız etkinlikte yer almak isterseniz, bizlerle career@ku.edu.tr adresinden iletişime geçebilirsiniz.