Seçeneklerinizi Artırın

Etkinlikler & Seminerler

«Careers in …» Etkinlikleri

Farklı sektörleri ve alternatif iş kollarını tanıtmak amacıyla, yıl boyunca belirlenen dönemlerde düzenlenen etkinliklerdir. Programları kapsamında; Şirket Tanıtım Toplantıları, Açık Ofis ve Saha Ziyaretleri, Prova Mülakatlar, Vaka Çalışmaları, Kampüste İşe Alım, Mezun Panelleri (Mezunlarla İlişkiler Ofisi ve Mezunlar Derneği işbirliğiyle) ve benzeri etkinlikler yer almaktadır. Siz öğrencilerimizin hem kendi alanlarınızla, hem de bilgi edinmek istediğiniz farklı alanlarla ilgili etkinliklere katılmanızı öneririz.

Etkinlik Programı’na erişmek için lütfen tıklayınız
Kurum Tanıtım Toplantıları

Tüm yıl boyunca hem “Careers in …” Etkinlikleri kapsamında, hem de münferit olarak kampüste gerçekleştirilen şirket tanıtım toplantıları, işe alım süreci öncesinde en önemli bilgi kaynaklarınızdan biri olacaktır. Bu toplantılar kampüs içerisinde ve Kariyer Gelişim Merkezi’nin konuğu olarak, siz mezunların fikirleri de alınarak seçilmiş kurum yetkilileri tarafından gerçekleştirilmektedir. İşverenlerle birebir tanışmanıza olanak sağlayacak bu toplantılar kariyer seçeneklerinizi netleştirme veya staj imkânlarını birebir öğrenme fırsatı sunacaktır. Kurum tanıtım toplantılarına katılmak için linkten etkinlikleri takip edebilirsiniz.

Açık Ofis & Saha Ziyaretleri

Yıl içinde “Careers in …” Etkinlikleri döneminde veya farklı zamanlarda, farklı sektörlerde faaliyet gösteren şirket ve kurumların ofis, fabrika ve AR-GE merkezlerine düzenlediğimiz ziyaretlerdir. Amacımız, siz mezunlarımızın iş dünyasını yerinde tanımanıza, profesyonel yöneticiler ile bağlantı kurmanıza ve sektörler hakkında detaylı bilgi edinmenize olanak yaratmaktır.

«Kariyere Hazırlık» Seminerleri

Öğrenim hayatından kurumsal yaşama geçerken ihtiyaç duyulan becerileri geliştirmek amacıyla öğrencilerimize ve genç mezunlarımıza yönelik düzenlenen seminerlerdir.

«Profesyonel Gelişim» Seminerleri

İş hayatı ve mesleki alanlar hakkında öğrencilerin/mezunların ilgi duydukları veya uzmanlaşmayı düşündükleri konularda mesleki ön bilgi edinebildikleri seminerlerdir.

İş Fırsatları

KUcareerlink

KUcareerlink, tüm kariyer ihtiyaçlarınıza cevap vermek ve kariyerle ilgili konularda sizleri, işverenleri ve biz Kariyer Gelişim Merkezi’ni ortak bir ortamda buluşturmak üzere planlanmış bir platformdur. KUcareerlink’e giriş yaparak kariyer danışmanlarıyla görüşme planlamak; özgeçmiş, kapak yazısı ve iş başvurusu için gerekli diğer belgeleri yükleyerek iş ilanlarına başvurmak; atölyelere, etkinliklere ve şirket tanıtım toplantılarına kayıt yaptırmak mümkündür.

Sadece Koç Üniversitesi öğrencilerinin ve mezunlarının erişimine açık olan GoinGlobal ve Vault Career Insider isimli kaynaklara yine KUcareerlink üzerinden erişebilirsiniz.

Yayınlanmakta olan ve her gün güncellenen iş fırsatlarını incelemek ve uygun olduğunuzu düşündüğünüz ilanlara başvurmak için KUcareerlink‘e düzenli olarak giriş yapmanızı öneririz.

Alanımla İlgili Ne Yapabilirim?

Farklı bölüm mezunlarının genel olarak çalışabileceği alanlar konusunda Tennessee Üniversitesi’nin yapmış olduğu uluslararası bir çalışma olan “What Can I Do With This Major” içeriğine linkten ulaşabilirsiniz.

Aşağıdaki başlıklara tıklayarak ulaşacağınız ayrıntılı bilgiler linkteki çalışmadan yola çıkılarak ve Kariyer Gelişim Merkezi tarafından üniversitemize uyarlanarak; kariyer, iş ve yükseköğretim seçenekleri hakkında sizlere fikir vermek amacıyla, yakın zamanlı iş duyurularına ve mezunlarımızın verilerine dayanarak hazırlanmıştır.

Bu bilgiler belirli bir sektörü, alanı, kurumu, şirketi veya akademik kurumu tavsiye niteliğinde değildir. Olası iş fırsatları, sektörler, iş alanları, kurumlar, şirketler ve akademik kurumlar burada yazılanlarla sınırlı değildir.

Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bilgisayar Mühendisliği Ekonomi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Endüstri Mühendisliği Felsefe
Fizik Hemşirelik Hukuk İngiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebiyat İşletme Kimya
Kimya ve Biyoloji Mühendisliği Makine Mühendisliği Matematik Medya ve Görsel Sanatlar Moleküler Biyoloji ve Genetik Psikoloji
Sosyoloji Tarih Tıp Uluslararası İlişkiler

Daha fazla bilgi ve destek için her zaman kariyer danışmanlarıyla görüşebilirsiniz. Randevu almak için tıklayınız.

 

AIESEC (30 Yaşa Kadar Uluslararası Proje/İş Fırsatları)

Dünyanın en büyük değişim programlarından biridir. Yurtdışında iş fırsatları sağlanabildiği gibi, gönüllü programlar aracılığıyla yurtdışı sosyal proje deneyimi de yaşanabilmektedir.

Farklı profiller için kurgulanan programların ayrıntılarını incelemek ve değişim programlarıyla ilgili bilgi almak için http://aiesec.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Akademik Kariyer Hakkında

Yüksek lisans ve doktora programlarına başvurmak iyi bir hazırlık ve planlama gerektirir.
Genel anlamda Yüksek Öğrenim Planlama üç aşamadan oluşmaktadır:

1- Araştırma

Kendinize sormanız gereken sorular: -Yüksek Öğrenim tam olarak nedir? –Yüksek Öğrenim görmeli miyim? –Hangi Yüksek Öğrenim programına gideceğimi nasıl belirlemeliyim?

Akademik olarak yönünüzü belirlemek adına eğitimin alanına karar vermek önemlidir. MSc (Master of Science), MA (Master of Arts), MBA (Master of Business Administration) gibi genel ve özel bazı yüksek öğrenim mezuniyet dereceleri vardır. Bunu Kariyer Danışmanlarımız ile netleştirebiliriz.

Yüksek öğreniminize yurtdışında devam etmek istiyorsanız, akademisyen olmayı düşünüyorsanız genel bazı bilgilere Faydalı Kaynaklar (aşağıdaki ilgili başlıktaki linke yönlenecek) bölümündeki linklerden ulaşabilirsiniz.

 

2- Hazırlık

Zaman Planlaması | Tercih ettiğiniz okulların başvuru tarihlerini ve kendi ajandanızı göz önünde bulundurarak, tamamen size özel çıkarmanız gereken bir akıştır.

Değerlendirmede İhtiyaç Duyulan Testlerin Belirlenmesi | TOEFL, IELTS gibi dil sınavları ile GRE, GMAT, LSAT gibi akademik yeterlilik sınavlarından hangilerinin puanları talep ediliyorsa, sınav takvimlerini kendi zaman planınızla paralel olarak takip etmeniz önemlidir.

Fonlama | Okulların ilgili programlarının o dönemki güncel bütçelerinin öğrenilmesi, ihtiyaç duyuyorsanız olası burs başvuru kaynaklarının belirlenerek başvuru hazırlıklarının yapılması gerekir.

 

3- Başvuru

Başvuru Sürecinin İzlenmesi | Başvuru formlarının tamamlanması, başvuru bedellerinin ödenmesi, istenen zaman aralığındaki not çizelgelerinin (transkript) sağlanması, test yeterlilik belgelerinin alınması son aşamadadır.

Niyet Mektubunun Hazırlanması (SoP – Statement of Purpose) | Başvurduğunuz bölümle neden ilgilendiğinizi, katkılarınızın neler olabileceğini, alanla ilgili gelecek vizyonunuzu paylaştığınız genelde iki sayfayı geçmeyen resmi hitap yazısıdır. Hazırladığınız taslağı ilgili kariyer danışmanlarımızla paylaşabilir, son halini vermek için anadili İngilizce olan SoP Danışmanımızdan destek alabilirsiniz.

Tavsiye Mektuplarının Alınması (Letters of Recommendation) | Genelde alanınızla ilgili yetkin akademisyenlerden veya ilgili uzmanlardan alınması talep edilen, başvurduğunuz programa uygunluğunuzu teyid eder nitelikte olması beklenen ve başvurunuzun değerlendirilmesinde etkili olacak resmi referans yazılarıdır.

Ayrıntılı görüşmek ve kariyerinizi bu yönde şekillendirmek için Kariyer Danışmanlarımızdan randevu alabilirsiniz.